تحریم عامل چرخش نگاه‌ها به صنایع معدنی بود (+فیلم)

نمایشگاه معدن و صنایع معدنی دوازدهم مهرماه هزار و چهارصد و دو در حالی شروع به کار کرد که شرکت‌های متنوعی در این نمایشگاه حضور یافتند و دستاوردهای خود را نمایش گذاشتند. یکی از شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (سام) است که تاکنون توانسته است محصولات و خدمات گوناگونی را در صنایع و مسئولیت‌های اجتماعی به کشور و ملت ایران ارائه دهد. در همین رابطه خبرنگار پول نیوز گفتگویی با مجتبی حمیدیان مدیر عامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (داشته) داشته.

به گزارش آماج به نقل از پول نیوز، حمیدیان در ابتدای این گفتگو با اشاره به نقش تحریم‌های بین‌المللی در صنایع معدنی گفت: مجموعه فعالیت‌های معدنی در کشور به عنوان یکی از مزیت‌ها و ظرفیت‌های کشور شاید باید بیشتر از ان چیزی که هست به آن توجه بشود و اهمیتش دیده شود. ظرفیت تحریم و اتفاقاتی که در ده پانزده سال اخیر در کشور افتاد نگاه ما را از نفت به سمت ظرفیت‌های معدنی برد، این فرصت و مزیت ایجاد کرد که ما با نگاه‌های دقیق‌تری به این پتانسیل نگاه کنیم.

شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران به‌عنوان قدیمی‌ترین شرکت معدنی آهن ایران طبیعتا جزیی از این اتفاقات و توسعه‌ها و نگاه‌های پیش رو برای فعالیت‌های معدنی حساب می‌شود و بنابراین این نمایشگاه هم که با نگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و بحث توسعه فعالیت‌های معدنی و صنعتی دیده شده یک گام بزرگ هست برای این فعالیت‌ها.

این روز هم با حضور افراد و مسئولین، سرمایه گذاران و فعالان مختلف نشون دهنده این است که این حوزه و صنعت دارد جدی‌تر گرفته می‌شود، حرفه‌ای‌تر دارد به آن پرداخته می‌شود و امیدواریم شاهد روز‌های بسیار بهتری برای فعالیت‌های معدنی باشد. ما یک ارزیابی از حدود یک سال و نیم گذشته در شرکت سنگ آهن مرکزی داشتیم در شرکت که شرکت با موجی از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مختلف مواجه شد که باید این‌ها در فرصت بسیار کمی فعال بشود. برای فعالیت ما برنامه‌ریزی مفصلی را داشتیم که بخش قابل توجهی از این‌ها ابه فعلیت رسیده، در ادامه هم در مسیر فعال‌سازی هستیم.

ما اولین داستانی که در راستای شعار امسال داشتیم با این نگاه مواجه شدیم که باید حجم و ظرفیت‌های فعالیتمان را بتونیم افزایش بدهیم. در حوزه معدنی ما موفق شدیم در این دوره شش معدن جدید را فعال کنیم که شاید ذخایر شرکت سنگ آهن مرکزی را به دو برابر وضع موجود برده. نگاهی که از امروزما باید برنامه داشته باشیم برای سال‌های آینده بنابراین شاید نیاز امروز و فردای ما نباشد، ولی با سرمایه‌گذاری‌های مختلف می‌توانیم تامین خوراک پایدار در این شرکت بزرگ معدنی و صنعتی داشته باشیم. در حوزه پرعیارسازی ما موفق شدیم که خط چهار میلیون تنی پر عیارسازی را برای یکی از معادنمان به بهره‌برداری برسانیم. یک خط سه میلیون تنی پرعیارسازی در مجموعه باطله‌های باقی مانده از مجموعه چغارد شرکت سنگان مرکزی را در یک ماه آینده بهره‌برداری می‌رسانیم.

ایشان همچنین به بیان دستاورد‌های شکرت سام در خوزه صنعت و معدن پرداخت و گفت: کلنگ یک خط هفت میلیون تنی پرعیارسازی می‌زنیم، مجموعه پرعیارسازی ما ظرفیتشون بالای سرعتش ده برابر ظرفیت‌های قبلی است انجام می‌دادیم. برای اینکه بتونیم شتاب جدی‌تری بدهیم و مسایل خوراک را افزایش بدهیم. در حوزه معادن موجودمان ما رکورد باطله برداری و آماده‌سازی در معادن موجود داشتیم برای دستیابی به ذخایر جدید. معدن دی نوزده که از فعالیتش از قبل انجام شده بود با سرعت بالا پیگیری شده و ابتدای سال آینده به اولین ذخایر سنگض می‌رسد. رونق تولید در حوزه‌ی معدنی پیش گرفتیم در ادامه به موازات در خطوط کنسانتره و گندله شرکت سنگ آهن مرکزی پروژ‌های بی بندی را انجام دادیم که بتوانیم افزایش ظرفیت را داشته باشیم و هم پایداری این خطوط را که رکورد‌هایی که ما در کارخانه‌های گندله در ماه گذشته داشتیم نشان دهنده این است که این زیرساخت‌ها دارد جواب می‌دهد.

غیر از آن ما دنبال توسعه‌ی خط‌های صنعتی خود بودیم پروژه‌ای که از سال گذشته ما کلیدش را زدیم و در ابتدای امسال عملیات اجرایی‌اش آغازشد احداث کارخانه کارخانه‌ی آهن اسفنجی یک و هفده میلیون تنی بود که از ابتدای امسال عملیات اجرایی انجام شده. پروژه سی و شش ماهه هست که ما داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم که حتی بتوانیم زمانش را کوتاه‌تر کنیم. همچنین ما یک مشارکت سرمایه‌گذاری در احداث کارخانه فولاد آلیاژی صد و پنجاه هزار تنی را داریم که در چند آینده امیدواریم شاهد بهره‌برداری‌اش باشیم. در حوزه‌ی زیرساختی ما دو نیروگاه بیست و پنج مگاواتی با توجه به مشکلاتی که در حوزه برق در کشور داریم در دستور کار داشتیم یک نیروگاه بیست و پنج مگاواتی در تابستان امسال به بهره‌برداری رسید و مسئله قطعی برق ما را حل کرد و نیروگاه دوم در چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در پایان به فعالیت‌های فرهنگی و زیرساخت‌های فرهنگی شرکت اشاره کرد و بیان کرد: در حوزه‌ی زیرساخت‌های فرهنگی با توجه به رشد کارگر‌های زحمتکش پروژه‌های مختلفی انجام شد، یکی از آن پروژ‌ه‌ها شهر بازی بود که سالیان سال به دلیل مشکلات ایمنی فعال نبود ما طراحی جدیدی کردیم و پروژه جدید را اجرا کردیم. در ماه پیش رو افتتاح شهر بازی جدید فاز اولش را خواهیم داشت. مجموعه استخر شرکت سنگ آهن مرکزی را در شهرک آهنشهر آن هم بازسازی کامل و افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

از پروژه‌های زیرساختی دیگرمان حوزه‌ی فاضلاب شهرستان بافق است که رو به اتمام هست. فاضلاب شهرستان یزد را انجام بدهیم و تصفیه کنیم و بتوانیم در حوزه مدیریت منابع آب و عدم استفاده از آب‌هایی که قابل استفاده برای شرب و کشاورزی است کمتر استفاده کنیم. مجموعه این پروژه‌ها چشم‌انداز روشنی برای شرکت سنگ آهن مرکزی و فعالیت‌های صنعتی و تولید و اشتغال رقم می‌زند. در سال‌های آینده ما چند تا از رویکرد‌های جدی‌مان یکی حوزه تامین مالی و سرمایه‌گذاری است یکی حوزه توجه جدی به فعالیت‌های دانش بنیان و یکی هم حوزه هوشمندسازی است.

علاوه بر نمایشگاه معدنی با نمایشگاهی که مرتبط با این هست ما قطعا حضور پیدا می‌کنیم ما یک شرکت تخصصی توسعه سنگ آهن مرکزی ایران یا سام متولی و بازوی حوزه سرمایه‌گذاری ما هست به همین خاطر حضور جدی داریم. در حوزه دانش بنیان ما صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر سی‌وی‌سی را راه‌اندازی کردیم. سه تا شرکت معدنی را تا حالا سرمایه‌گذاری کردیم و یکی از برنامه‌های جدی ما این است که حجم قابل توجهی از فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری و توسعه‌های ما به سمت شرکت‌های دانش بنیان برود که بازده بالایی داشته باشد و بتوانیم از این مسیر پایدارسازی و آینده شرکت را تضمین کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا