کنگره ملی بانوی ایرانی ( باور) با محوریت زنان تعاونگ، پویایی اقتصاد، توسعه پایدار و شبکه سازی

کنگره ملی بانوی ایرانی با محوریت زنان تعاونگر، پویایی اقتصاد،توسعه پایدار و شبکه سازی در هتل المپیک تهران برگزار گردید

 

به گزارش آماج، خاطره استاد رضایی در کنگره ملی بانوی ایرانی گفت: هدف از برگزاری اینگونه رویدادها افزایش حداکثری هم افزایی پتانسیلهای موجود علمی، مهارتی، خلاقیتها و ایده پردازیها، همراه با ارائه راهکارهای تخصصی برای حل و رفع موانع موجود در حوزه کسب و کارهای بانوان و افزایش مشارکتهای اجتماعی و اقتصادی توامان می باشد.

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون استان تهران ادامه داد: در همین راستا تلاش برای معرفی و تبیین خدمات و بهره برادری از ساختار تعاون سرفصل عملکرد ماست.  تمامی تلاش گروه مشاورین و متخصصین محترم در کمیته تامین محتوای این برگزاری برای تفاوت در برگزاری مبتنی بر شبکه سازی و توسعه پایدار فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بانوان متعهد ایران زمین و ایجاد مسیر تعامل در گروههای مختلف در سطح ملی و بین المللی قرار گرفته است.

تشکیل تعاونی های مشاغل خانگی با هدف توسعه و تثبیت 

وی تاکید کرد: مبحث تشکیل تعاونی های مشاغل خانگی و پشتیبان بسیار مهم و تسهیل کننده است برای  مدیریت بهینه منابع و ساختار و فضای امن برای توسعه و تثبیت اشتغالزایی در سطح ملی برای بانوان توانمندی که لزوما نیازی به تشکیلات مستقل نمیباشند.

استاد رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: گفتمان سازی نیازمند یک قالب حقوقی منظم است و ما در حال تلاش هستیم که از یک سویه بودن، فاصله،و به یک گفتمان مشترک و هم افزایی برسیم.

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون استان تهران افزود : ما در اتاق  تهران فراخوان جذب کمیسیون های تخصصی داریم فارغ از اینکه مجموعه تعاونی است یا خیر، و هم افزایی دلیل این فراخوان است.

وی اظهار داشت:ما همه در کنار هم هستیم که  بتوانیم تعامل مناسب را ایجاد و مسیرهای مشاوره را هموار سازیم و این مسیرها و ارتباطات از طریق شبکه تعاون و تجارت یا اتاق تعاون استان فراهم میباشد.

سعیده مخلصی دبیر کنگره ملی باور در حاشیه کنگره ملی بانوی ایرانی ( باور) ابراز داشت: این رویداد با تلاش چند ماهه و فراز و نشیب ها و حمایت همراهان همیشگی در سازمان های مختلف و استقبال قابل توجه مدیران برگزار شد.

دبیر کنگره ملی باور تصریح کرد: باتوجه به محورهای تعریف شده در باور تشکیل کمیته و کارگروه های تخصصی بابت پیگیری محورهای تخصصی کنگره یکی از اقدامات جدی در ادامه راه است.

وی افزود: شبکه سازی ،پژوهش و زنجیره ی اتصال کسب و کار بانوان یکی از اهداف اصلی این رویداد بود که با جدیت پیگیر آن خواهیم بود.

دکتر سمیه رفیعی نماینده محترم مجلس و رئیس فراکسیون محیط زیست گفت: شاید با مسما ترین اسمی که می شد برای گردهمایی زنان ایران گذاشت اسم باور بود، زنان ما همانطور که در تاریخ هم نشان دادند توانستند اتفاقات مهمی را رقم بزنند و این مطلب یهیچ وجه قابل کتمان نیست.

رئیس فراکسیون محیط زیست ادامه داد: وقتی زنان، حس مادری و مادرانگی و در کنار آن پذیرش مسئولیت اجتماعی را به عهده می‌گیرند، به خوبی پیش می روند و نقش آفرینی در ساحت‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و درخشش در این عرصه‌ها از جمله دستاوردهای زنان سرزمینمان است.

وی افزود: ما متاسفانه نتوانسته ایم داشته‌های ارزشی را خوب و به درستی چارچوب بندی کنیم و آن ها را به نسل‌های حاضر که سوالات متعددی دارند منتقل کنیم. نسلی که فریادها و حرف ها دارند که حتما قابل شنیدن است.

دکتر انسیه خزعلی معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری از دیگر سخنرانان این همایش در جمع حضار گفت: یکی از رسالت‌هایی که معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برعهده دارد توانمندسازی و پشتیبانی از حرکت ها و توانمندی‌هایی که زنان دارند، آسیب زدایی و حمایت از زنانی که در معرض آسیب هستند از مسئولیت‌هایی است که بر عهده معاونت زنان گذاشته است. همچنین زنانی که در برنامه توسعه و تحول و برنامه دولت مردمی، زنان پویا و پیشرو هستند و پیش از اینکه نیاز به حمایت داشته باشند خودشان هدایت گر هستند. تدبیرگرانی که تدبیر امور خانه و جامعه را با هم به حرکت در می آورند.

خزعلی به حمایت از جامعه زنان به خصوص زنان سرپرست اشاره کرد و گفت: زنان ما نشان دادند در عرصه‌های علمی، کارآفرینی، هنری، فکر و اندیشه، پیشرفت ویژه و چشمگیری را داشته اند.در دو سال گذشته توانستیم ما به کمک زنان و کارآفرینان، حرکت خوبی را برای زنان سرپرست خانوار داشته باشیم یعنی ضمن پشتیبانی از توانمندی‌های کارآفرین که صورت گرفته است، برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کار پایدار نیز شده است که در 21 استان فعال است و هدف ما حمایت ویژه از زنان است که ضمن آسیب زدایی از جامعه، باعث شود توانمندسازی هم در جامعه تقویت شود.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های بانوان مسئله ضمانت و ضامن برای گرفتن تسهیلات بود ه است و این مسئله باعث شده بود که بانوان ما در استان‌ها به افراد مختف رو بزنند و این آسیب‌هایی را برایشان در پی داشته است که به لطف خدا پس از جلساتی، در ستاد ملی زن و  خانواده، صندوق ضمانت زنان را زیر مجموعه صندوق تعاون و با همکاری که با وزارت کار و رفاه اجتماعی داشته ایم ، به صورت وسیعی این سهمیه بندی صورت گرفت و تعداد قابل توجهی خانم تحت پوشش قرار گرفتند که عدد آن به 600 میلیارد ریال رسیده است.

در ادامه مهندس مهدی مسکنی معاون محترم وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: خوشحالیم که در این عصر تابستانی در خدمت دختران و بانوان ایران عزیزمان هستیم و این قسمت از قشر جامعه که ما خودمان را مدیون آن ها در تربیت در دوران های مختلف می دانیم و تشکر دارم از سرکار خانم استاد رضایی که این جلسه را برگزار کردند.

معاون محترم وزیر کار و رفاه اجتماعی آموزش را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: مدل تعاونی باید با آموزش همراه باشد و نقش اتحادیه های استانی و ملی بسیار می تواند نقش جدی باشد و ما در این زمینه با جلسه ای که با خانم دکتر خزعلی داشتیم موظف شدیم یک مدلی را برای این کار ایجاد و بر این اساس اعلام آمادگی می کنیم.

وی ادامه داد : تا الان 882 تعاونی زنان تشکیل شده است که 8750 نفر عضو  و سیزده هزار نفر در این تعاونی ها کار می کنند و 13 درصد این تعاونی ها در حوزه صنعت هستند. و تفاهم نامه ای با بانک رسالت منعقد کرده ایم  که تسهیلاتی برای بانوان تعاونی در نظر گرفته شود.

در ادامه دکتر غلامعباس ترکی، معاون محترم حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کشور گفت: نقش آفرینی زنان در اقتصاد حق عامه است و دستگاه قضایی وظیفه دارد از این حق در همه شئون و سطوح دنبال کند. علاوه بر آن توسعه پایدار کشور بدون نقش آفرینی زنان ممکن نخواهد بود و ما نمی توانیم به استعدادهای این قشر توجه نکنیم و انتظار داشته باشیم به توسعه پایدار برسیم لذا اقتضای رسیدن به توسعه پایدار ایجاد فرصت های لازم برای نقش آفرینی زنان در حوزه اشتغال و اقتصاد خواهد بود.

ترکی افزود: طبق اصل 44 قانوان اساسی، اقتصاد کشور تشکیل شده  از دولتی، تعاونی وخصوصی که توازنی باید ایجاد شده باشد اما متاسفانه در عمل شاهد تعاون و توازن نیستیم و دولت‌ها تمایل دارند تصدی گری خودشان را در حوزه اقتصاد حفظ کنند، همچنان تمایل دارند در حوزه اقتصاد نقش آفرینی و منحصر به فرد را داشته باشند در حالی که وظیفه دولت تنظیم گری و راهبری است و مقام معظم رهبری در چندین مرحله فرموده اند که دولت نباید با بخش خصوصی رقابت داشته باشد و این با توجه به قانون است و نقش دولت راهبری ، تنظیم گذاری و هدایت است اما این اصل از قانون اساسی محقق نشده است.

وی عدالت در اقتصاد تعاون را مهم  برشمرد و گفت: وقتی صحبت از اقتصاد تعاون می کنیم یعنی اینکه فرصت‌های برابر برای همه افراد چه خرد و کلان و به صورت مساوی در اقتصاد نقش آفرینی کنند و اگر اقتصاد تعاون محقق شود به طور یقین از انحصار جلوگیری خواهد شد و این تامین کننده عدالت اقتصادی خواهد بود.

ترکی خاطرنشان کرد: آماری از وضعیت تعاونی ها گرفته شده که یازده هزار تعاونی ثبت شده و چه میزان فعال هستند باید بانک اطلاعاتی جامعه آن را رصد کند  تا اگر تعاونی نیمه فعال است به چرخه تولید برگردد.

آنچه در پنل تخصصی  کنگره باور گذشت…..

فاطمه شمشیری رئیس اداره دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور مستقر در سازمان توسعه تجارت ایران در این پنل تخصصی سهم 20 درصدی زنان در اقتصاد را عدد مناسبی برای این قشر فعال از جامعه ندانست و اظهار داشت: طبق آماری که در برخی سایتها منتشر شده سهم زنان در اقتصاد حدود 20 درصد است که این رقم  با توجه به اینکه  ما زنان متخصص، توانمند و تحصیلکرده کم نداریم ،عدد مناسبی نیست  و امیدواریم با برخی تسهیل گری ها و حمایتها از سمت دولت و همچنین تقویت استعدادها و توانمندی های بانوان کشورمان و عدم تبعیض جنسیتی، شاهد حضور هر چه بیشتر آنها در فضای اقتصادی و افزایش سهم بانوان در اقتصاد کشور باشیم.

رئیس اداره دبیرخانه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور مستقر در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ایران بعنوان متولی امر تجارت خارجی کشور با اهداف  توسعه تجارت خارجی، بازاریابی، تبليغ و گسترش بازارهای جهاني كالا و خدمات صادراتي كشور،
فراهم آوردن موجبات توسعه بنگاه هاي تجاري و افزايش توانمندي آنها به منظور توسعه صادرات غير نفتي و بهبود تراز بازرگاني، اطلاع رساني تجاري و انجام اقدامات لازم به منظور روان سازي و حذف تشريفات زائد تجاري، تهيه و تنظيم قوانين و مقررات مناسب براي فعاليت هاي تجاري و توسعه همكاري هاي دو جانبه و چند جانبه و منطقه اي با ساير كشورها و ارائه تسهيلات و كمك براي توسعه صادرات و ارتقاي كيفي كالاها  و خدمات با مزيت هاي نسبي و رقابتي كشور مشغول به فعالیت می باشد

در ادامه فاطمه عزیزخانی در پنل تخصصی همایش باور به اهداف نهضت تعاونی اشاره کرد و گفت: نهضت تعاونی با هدف ايجاد اشتغال، افزایش درآمد، ايجاد رفاه اجتماعی، بهسازی زندگی جمعی و تحقّق عدالت اجتماعی، فرهنگی، سياسی و محيطی به عنوان بخشی از فعالیت های اقتصادی جامعه ایران در نظام اقتصادی جمهوری اسلامی در کنار دو بخش دولتی و خصوصی مورد توجه قرار گرفته است.

وی به نقش قوه مقننه در توسعه بخش تعاونی اشاره کرد و افزود: قوه مقننه به نمايندگي ازسوي مردم و با تفويض اختيار مردم به رسميت شناخته شده است و نمادي از حاكميت سياسي مردم مي‌باشد. نقش نظارتی قوه مقننه :مطابق اصل هفتادويكم قانون اساسي، مجلس شورای‏ اسلامی‏ در عموم‏ مسائل‏ در حدود مقرر در قانون‏اساسی‏ می‌تواند قانون‏ وضع کند. نقش تقنینی قوه مقننه هم مطابق با اصل هفتادوششم قانون اساسي، نظارت بر چگونگي فعاليت دستگاه‌ها و كارگزاران اجرايي و چگونگي تحقق قوانين مصوب برعهده ‌اين قوه مي‌باشد.

در ادامه این نشست مسعود قهرمانی حقوقدان و پژوهشگر حقوق جزا و جرم شناسی تاکید نمود: با توجه به حضور بیشتر زنان نسبت به قبل از انقلاب اسلامی در عرصه‌های علمی ،اجتماعی و اقتصادی و نقش آفرینی بیشتر آنان در حوزه کسب و کار، احتمال وقوع بزه و افزایش نرخ جرم و بزهکاری  در میان زنان و البته بزه دیدگی آنان بیش از قبل قابل تصور است؛ لذا از جمله اقدامات حائز اهمیت توجه به علل بزهکاری و شناخت بسترهای مجرمانه موجود در محیط کسب و کار می باشد که منجر به بزهکاری زنان خواهد شد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه حدود ۶۰هزار عنوان مصوب قانونی و ۹۰هزار مقررات داخلی داریم، بیان نمود : یکی از عوامل مهم در راستای مدیریت هوشمند کنترل بزه در میان زنان وجود سیاست های کلان، استراتژی دقیق و شفاف در قبال آنان در بین این قوانین و مقررات موضوعه است که متاسفانه شاهد انسجام و هم پوشانی مناسب در این عرصه نیستیم.

در ادامه وی با تاکید بر اینکه ایجاد بستر‌های ایمن و در مقابل حذف بسترهای جرم‌خیز در حوزه کسب و کار زنان به منظور مصونیت بخشی به زنان ضروری و حائز اهمیت است آمادگی مدیریت حقوقی کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران را جهت مشاوره حقوقی و هرگونه حمایت حقوقی و قضایی از زنان شاغل و کارافرین را اعلام نمودند.

دکتر سرامیس شاه اسماعیلی نماینده کمیته تدوین در این پنل تخصصی در کنگره ملی بانوی ایرانی ( باور ) گفت: آنچه در کنگره ملی زنان باید مورد تاکید قرار می گرفت، بهبود وضعیت زنان با تاکید بر نقش اجتماعی آنان بود.همچنین تغییر جایگاه زنان جز با تقویت عاملیت در آنان امکان پذیر نیست؛ اما آنچه در این بین واجد اهمیت است، این است که ارتقا وضعیت زنان با تکیه بر امر جمعی ممکن می شود.

نماینده کمیته تدوین تصریح کرد: در سنت ما شیوه های زیست زنان بر اساس توجه به امر جمعی رقم می خورد. ضمن اینکه زنان با برخورداری از مهارت، شبکه سازی بین خود و حمایت از زیست جمعی نقش کلیدی در بقا و سامان حیات اجتماعی ایفا می کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + یازده =

دکمه بازگشت به بالا