پایان چالش آلومینای ایران با ایجاد نیروگاه اختصاصی

از آنجا که داستان بی پایان کم لطفی به صنایع با قطع برق ادامه دارد، آلومینای ایران با ایجاد نیروگاه اختصاصی برق و بخار، بدنبال مدیریت این کم لطفی است.

به گزارش آماج به نقل از پول نیوز، یکی از بزرگترین چالش‌های صنایع، قطع برق است که در تابستان به واسطه افزایش مصرف برق برای مصارف خانگی، دولت ناچار می‌شود صنایع را قربانی رفاه مصارف خانگی کند. اگرچه صنایع در نتیجه قطع برق دچار هزینه‌های سنگینی می‌شوند، اما چاره اندیشی لازم از سوی دولتمردان صورت نمی‌گیرد. واقعیت این است که برای پایان دادن به چالش قطع برق صنایع، باید نیروگاه به اندازه کافی احداث شود، اما بدلیل آنکه دولت از توان مالی لازم برخوردار نیست و با کسری بودجه رو به رو است، قطع برق ارزانترین، بی دردسرترین و تنها سیاستی است که از سوی دولتمردان دنبال می‌شود.

ساخت نیروگاه در دستور کار

از آنجا که صنایع متوجه این چالش شده اند، اقدام به ساخت نیروگاه با سرمایه شرکتی شده اند تا برای جلوگیری از قطع برق و زیان‌های ناشی از آن، برق مورد نیاز خود را تامین کنند. نکته دیگر آنکه چنانچه نیروگاه‌های شرکتی برقی بیش از نیاز مجموعه خود تولید کنند، وزارت نیرو آن برق را خریداری و در شبکه مصرف توزیع می‌کند. بنابر این احداث نیروگاه اقدامی دو سویه است که هم برق مصرفی بنگاه اقتصادی را تامین می‌کند و هم درآمدی برای مجموعه ایجاد می‌کند.

بی مهری با قطع برق

یکی از صنایع پرمصرف، صنایع تولید آلومینیوم است. صنعت آلومینیوم بدلیل مصرف بالای برق، همواره با بی مهری رو به رو می‌شود به نوعی که قطع برق، هزینه‌های هنگفتی روی دست صنعت آلومینیوم برجای می‌گذارد. به همین دلیل شاهد هستیم که صنایع آلومینیوم کشور به سوی احداث نیروگاه شخصی با منابع مالی شرکتی رفته اند.

تامین مواد اولیه

اگرچه صنعت آلومینیوم جایگاه قابل توجهی در تولید و رونق اقتصادی دارد، اما تامین مواد اولیه و صنایع پایین دستی اهمیت تولید آلومینیوم را دوچندان می‌کند. مواد اولیه تولید آلومینیوم، پودر بوکسیت است که تبدیل به پودر آلومینا می‌شود و آلومینا نیز مواد اولیه تولید آلومینیوم است. اما شرکت آلومینای ایران (مجتمع جاجرم) تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است. مطالعات اکتشافی زمین‌شناسی معادن بوکسیت جاجرم که در ۱۰ کیلومتری شمال شرق جاجرم در استان خراسان شمالی واقع شده نشان دهنده این حقیقت است که میزان ذخیره و کیفیت بوکسیت جاجرم به اندازه کافی مناسب است که ایجاد کارخانه تولید آلومینا را توجیه می‌کند.

تولید برق و بخار

شرکت آلومینای ایران نیز مانند بسیاری صنایع دیگر، با چالش قطع برق رو به رو است، به همین دلیل به همین دلیل احداث نیروگاه در دستور کار قرار گرفت که شروع عملیات اجرایی تولید همزمان برق و بخار (نیروگاه) اختصاصی شرکت آلومینا به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات با پیاده سازی UTM نقاط و تسطیح حریم نیروگاهی کلید خورد. در این رابطه مدیر عامل آلومینای ایران گفت: پروژه‌های نیروگاهی شرکت آلومینا با مدیریت اجرایی کارشناسان خبره مجموعه در قالب دو طرح نیروگاهی (نیروگاه حرارتی ۱۸۰ مگاواتی در دو فاز ۹۰ مگاواتی و نیروگاه خورشیدی ۳۰ مگاواتی در سه فاز ۱۰ مگاواتی) بعنوان توسعه زیرساخت‌های شرکت آلومینا اجرایی می‌شود. عبدالله شه‌بخش افزود: احداث این نیروگاه‌ها به منظور تامین انرژی برق، مشکل قطعی و کاهش اجباری مصرف برق در طول سال را که باعث کاهش تولید می‌شود برطرف و بخار مورد نیاز واحد‌های عملیاتی سایت را تامین می‌کند

ایجاد زیرساخت اساسی

مدیر عامل آلومینای ایران با اعلام اینکه ساخت نیروگاه ها، زیرساخت اساسی برای رشد و توسعه صنایع تولید آلومینا و آلومینیوم و سایر صنایع پایین دستی را فراهم خواهد کرد گفت: مجوز‌های لازم جهت احداث نیروگاه خورشیدی اخذ شده، اسناد مناقصه تهیه و با اعلام آمادگی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، بررسی‌های لازم برای انتخاب سرمایه‌گذار توانمند در دست اقدام است. همچنین اکثر مجوز‌های لازم برای نیروگاه حرارتی اخذ شده و برای نهایی کردن مجوز‌های باقیمانده، جلسات نهایی با سازمان‌های مربوطه برگزار می‌شود.

شش گروه سرمایه گذار پای کار

بدلیل گستردگی و سرمایه بری بالایی که احداث نیروگاه دارد، برای احداث نیروگاه حرارتی آلومینای ایران شش گروه سرمایه‌گذار مستندات لازم را ارائه کردند که طی ارزیابی کیفی صورت گرفته، چهار گروه امتیاز لازم را برای شرکت در مناقصه بدست آورده اند که با توجه به نهایی شدن اسناد مناقصه، امید می‌رود حداکثر تا پایان ماه آینده سرمایه‌گذار و پیمانکار برنده مناقصه را مشخص و مراحل اجرایی توسط پیمانکار آغاز شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا